Uredništvo Revije Kapital
Uredništvo Revije Kapital
Objavljeno 4. 4. 2024

Gentler Stories, Aplikacija Gentler Streak

image placeholder

Aplikacija omogoča ažuren nadzor nad osnovnimi zdravstvenimi metrikami in na podlagi njih predlaga dnevne aktivnosti (včasih je to počitek). Z rabo aplikacije posameznik dolgoročno zmanjša možnosti poškodb, pretreniranosti in tudi razvoj nenalezljivih bolezni. Z redno rabo poglablja razumevanje lastnega telesa, poglablja odnos z njim in k vadbi pristopa na način, da bi ta prerasla v doživljenjsko navado. App je prijazen za uporabo, primeren za posameznike vseh nivojev fizične pripravljenosti: od tistih, ki ravno začnejo, do tistih, ki jim aktivnost že predstavlja sestavni del vsakdana.

Aplikacija Gentler Streak

je na voljo od februarja 2022, do danes pa se približujejo že skoraj milijonu uporabnikov, od tega je ca. 46.000 naročnikov in 1900 takih, ki so zakupili doživljenjski dostop. Trenutno se financirajo izključno iz naročnin oziroma enkratnih nakupov, ki prinašajo doživljenjski dostop do Gentler Streaka.

Potencial aplikacije je prepoznal tudi prvi mož podjetja Apple Tim Cook, ki je Gentler Streak izbral za najboljšo aplikacijo za pametno uro Apple Watch v letu 2022. Podjetje je tudi prejemnik prestižne značke Editors Choice, ki jo uredniki poklonijo aplikacijam, ki jih navdušijo. Za njihovo ekipo pa je bilo najuspešnejše leto 2023, saj so se uvrstili med top 5 finaliste za slovenski start:up leta, postali so eden od treh finalistov za 2023 Apple Design Awards in presegli več kot milijon evrov prihodkov v enem letu. Katarina Lotrič, soustanoviteljica in direktorica podjetja, vidi uspeh podjetja prav v ekipi , ki je zrela in se dobro dopolnjuje z znanji in veščinami ter vse sile uperi k dosegu skupnega cilja. “Ekipa, ki je sposobna času primerno idejo pretvoriti v vrhunsko izdelano rešitev, jo prenesti pred uporabnike; pri tem pa biti agilna, se hitro prilagajati spremembam na trgu in nenehno izboljševati procese na podlagi povratnih informacij,” še dodaja Katarina.

Ponosni so na dejstvo, da so kot štirje posamezniki, ki so v podjetje vložili ves svoj čas, strast in kapital, v relativno kratkem času lansirali produkt, ki se je izkazal za dober market fit, in devet mesecev po lansiranju prejel prestižni naslov 2022 App Of The Year za Apple Watch. Ponosni so tudi na pogostot vračanja uporabnikov v aplikacijo, saj to dokazuje, da so ustvarili rešitev, ki je prepoznana in deluje.

 

Improved Workout Tracking.png

“Aplikacija Gentler Streak je sledilnik telesne vadbe in fizične pripravljenosti, ki upošteva našo dnevno pripravljenost.”

 

“Če želimo dolgoročno ustvarjati kakovostne produkte, ki prispevajo svoj delček k bolj zdravemu svetu, moramo najprej imeti in vzdrževati zdrave odnose med seboj. Transparentna komunikacija, spoštovanje, zaupanje, konstruktivna kritika in psihološko varen prostor so nekatere izmed glavnih vrednot našega podjetja,” izpostavlja Katarina. Njen osebni moto je zasledovati svojo strast, vedno iskati naslednjo stvar, kjer lahko še prispevamo svojo kreativno rešitev, in vse to na način, ki je najprej prijazen do ekipe.

Tistim, ki vstopajo na pot poslovnih uspehov, Katarina Lotrič svetuje, naj jim ne bo glavno vodilo zgolj ustvarjanje dobička pri njihovem poslovanju. “Če boste s svojo storitvijo ali produktom ustvarjali dodano vrednost za druge, reševali resničen in živ problem neke kritične mase ljudi, potem bosta rast podjetja in z njo dobiček naravno sledila. Pri nas celotno delovanje podrejamo uporabniški izkušnji, in kadar z rešitvijo zadenemo bistvo, se potem to vedno odraža tudi na številkah,” zaključi Katarina.

Revija

Izšla je nova številka

KAPITAL za naročnike

Letno izide 6 številk REVIJE KAPITAL!
Cena posamezne številke je 4,90 eur!

Naročite se na šest številk REVIJE KAPITAL v letu 2024 in 2025 in po plačilu DVOLETNE naročnine 58,50 €, boste BREZPLAČNO prejeli knjigo 50 SLOVENSKIH ZGODB O USPEHU!

RevijaRevijaRevija
PRIJAVA NA E-NOVICE

Vsak teden štiri aktualne novičke, da boste na tekočem.