Uredništvo Revije Kapital
Uredništvo Revije Kapital
Objavljeno 14. 10. 2023

NOAH Houses: Hiše za zdravju prijazno in trajnostno bivanje

image placeholder

NOAH Houses, podjetje specializirano za montažo visokokakovostnih, nizkoenergijskih hiš je v gradbenem sektorju že uveljavljeno ime.

 

Eden od ključnih razlogov za priljubljenost montažnih hiš je možnost izvedbe individualnih načrtov in prilagajanja. Prav to omogoča lastnikom, da ustvarijo dom po svojih željah. Vsaka hiša je lahko edinstvena in prilagojena specifičnim potrebam lastnika.

NOAH Houses ponujajo nizkoenergijske montažne hiše, ki združujejo energetsko učinkovitost s sodobnim designom. Rezultat so čudovite arhitekturne kreacije, ki so že zdaj prisotne v številnih slovenskih krajih.

 

Zgodba za uspehom

Skupna pot Vojke in Mateja Jurak se je začela pred približno triindvajsetimi leti. Danes bosta z nami delila svojo navdihujočo pot od prvih idej, vse do gradnje CO2 nevtralnih EKO hiš.

 

Kako se je pravzaprav začela vajina skupna pot?

“23 let nazaj sta se nama prekrižali poti, ki sta se združili v eno in od takrat skupaj hodiva po skupni poti; »V dobrem in slabem«, kot sva nekoč obljubila. Najine sanje so bile imeti hišo na podeželju. Še dandanes so spomini na to obdobje močni in zato tako dobro razumeva mlade ljudi, ki prvič ustvarjajo svoj dom. Vedela sva, da prihodki ne bodo zadoščali, zato sva opravljala po več služb hkrati. Ni bilo težko, vedela sva zakaj. S pomočjo privarčevanega denarja in seveda hipotekarnega kredita, sva uspela zgraditi svojo prvo hišo – z lastnimi rokami in veliko pomoči znancev, prijateljev in družine. Dobila sva dva otroka, ustvarila družino. V službah sva oba napredovala, saj so delodajalci znali ceniti delavnost, lojalnost, strokovnost.“

 

Kdaj ste se odločili, da želite nekaj več?

“Želela sva več, vedela sva, da zmoreva več, zato sva ustanovila prvo podjetje, ki se ukvarja s spremstvom izrednih prevozov. Prišlo je obdobje novega učenja, izzivov. Podjetje je raslo, posel smo razširili na območje celotne Evrope in južnih trgov, postali smo eni glavnih igralcev v tej panogi.”

Kljub uspehu s tem podjetjem pa sta še vedno čutila ljubezen do gradbeništva in nepremičnin.

“Najina ljubezen do nepremičnin je tlela. Raziskovala sva tržišča, vrste gradenj, možnosti, ki so obstajale in porodila se nama je nova vizija – hiše iz lesa, hiše iz EKO materialov, hiše, ki bodo več kot le stene in streha. Iskala sva partnerja, s katerim bi lahko ubrali to pot, a na koncu prišla do spoznanja, da lahko midva ustvariva najbolje.“

Ustanovila sva drugo podjetje, postavila lastno proizvodnjo montažnih hiš.

 

Od kod izvira inspiracija za ime podjetja?

“Ime podjetja NOAH d. o. o. izvira iz zgodbe o Noetu, znanem iz biblijske pripovedke o vesoljnem potopu. Noe je bil edini pravični mož svojega rodu, ki mu je stvarnik dal navodila za gradnjo velikanske lesene ladje. Zgodba o Noetu nosi sporočilo o koncu stare dobe in o začetku nove. Pri tem pa les kot ključni element simbolizira občutek zavetja in doma.”

 

Kako se je podjetje s časom razvijalo?

“V sledečih letih je podjetje zaposlovalo zmeraj več delavcev, ljudi, v katerih sva videla prihodnost, strokovnjakov, mladih ljudi, ki so željni znanja in ustvarjanja. Tudi kakšen starejši »maček« z obilico izkušenj in modrosti je pri nas našel svoj prostor. Tako se je ustvarila ekipa NOAH, ponos in temelj podjetja NOAH. Hiše in storitve, ki jih ponujamo, so s časoma pridobile dober glas, tako pri nas kot v sosednji Avstriji. Naš največji adut je namreč nespremenljiva kvaliteta, potrjena s številnimi certifikati in pristen, človeški pristop ter konstanten razvoj.“

 

Počasi se uresničuje tudi vizija o »hiši, ki bo nekaj več«, kaj to dejansko pomeni?

“Usmerjati smo se pričeli v trajnostno gradnjo, digitalizirali procese, dodatno izobrazili zaposlene. Leta izkušenj so nam prinesla znanja, ki so dovolj močna podlaga za razvoj CO2 nevtralne, »najbolj EKO hiše«, s čimer sledimo usmeritvam krožnega gospodarstva. Si predstavljate, da boste lahko postavili hišo, ki bo povsem iz naravnih materialov in bo zadovoljila vse gradbene in energetske zahteve ter vam omogočila zdravju zares prijazen dom?“

Zelo verjetno je, da bo ta vizija za CO2 nevtralne EKO hiše popolnoma spremenila način, kako ljudje gledajo na gradnjo in bivanje.

Preverite ponudbo izjemnih hiš na www.noah.si

 

Revija

Izšla je nova številka

KAPITAL za naročnike

Letno izide 6 številk REVIJE KAPITAL!
Cena posamezne številke je 4,90 eur!

Naročite se na šest številk REVIJE KAPITAL v letu 2024 in 2025 in po plačilu DVOLETNE naročnine 58,50 €, boste BREZPLAČNO prejeli knjigo 50 SLOVENSKIH ZGODB O USPEHU!

RevijaRevijaRevija
PRIJAVA NA E-NOVICE

Vsak teden štiri aktualne novičke, da boste na tekočem.