Uredništvo Revije Kapital
Uredništvo Revije Kapital
Objavljeno 22. 10. 2023

Sony praznuje desetletje inovacij v svetu fotografije

image placeholder

Sony praznuje desetletje inovacij v svetu fotografije, saj v teh dneh obeležuje že 10. obletnico brezzrcalnih fotoaparatov in foto aparatov polnega formata serije Alpha. Z njimi je v zadnjem desetletju premikal meje fotografske tehnologije, spremenil fotografsko panogo ter fotografom in snemalcem ponudil najnaprednejša orodja.


Najpomembnejši mejniki:  
 

• 2013: Fotografsko pokrajino je za vedno spremenil prihod prvih brezzrcalnih fotoaparatov polnega formata Sony Alpha 7 in Alpha 7R. Pionirska modela sta pomenila začetek neprekinjenega razvoja serije Alpha.  

• 2014: Manj kot leto kasneje je Sony predstavil različico S in postavil nove standarde zmogljivosti v šibki svetlobi z visokimi vrednostmi ISO ter na področju videoposnetkov v ločljivosti 4K.  

• 2015: Fotoaparat Alpha 7R II, opremljen z revolucionarnim slikovnim senzorjem polnega formata z ločljivostjo 42,4 milijona točk in osvetlitvijo od zadaj, je postavil nove standarde na področju fotografije.  

• 2017: Fotoaparat Alpha 9, predstavljen leta 2017, je prinesel neprekinjeno tiho fotografiranje z navdušujočimi 20 slikami na sekundo brez vmesne zatemnitve iskala. Na področju športne fotografije je fotografom s tem omogočil veliko konkurenčno prednost v primerjavi z drugimi fotoaparati DSLR.  

• 2020: Sony je predstavil fotoaparat Alpha 7C, najmanjši in najlažji fotoaparat polnega formata na svetu z brezkompromisno zmogljivostjo in kompaktno zasnovo.  

• 2021: Alpha 1, prvi brezzrcalni fotoaparat polnega formata, ki združuje slikovni senzor ločljivosti 50,1 milijona točk, snemanje v ločljivosti 8K in še mnoge druge novosti, je z revolucionarnimi možnostmi za fotografe in snemalce naznanil novo obdobje na področju profesionalnega upodabljanja.  

• 2022: Predstavljen je bil Alpha 7R V, prvi fotoaparat serije Alpha s procesorjem za samodejno ostrenje, ki uporablja umetno inteligenco. Vrhunsko procesiranje z umetno inteligenco uporablja natančne podatke o obliki človeškega telesa in njegovem položaju. V primerjavi s sistemi, ki zaznavajo samo obraz in oči, močno izboljša natančnost prepoznavanja, hkrati pa vključuje tudi prepoznavanje drugih vrst subjektov, kot so živali, vozila in insekti.  

V obeležitev 10-letnice je Sony pripravil zbirko najboljših fotografij, posnetih v zadnjih desetih letih s fotoaparati polnega formata serije Alpha. Podajte se na vizualno popotovanje in se potopite v mojstrovine, zbrane v interaktivnem albumu. Na priloženi infografiki (v ang. jeziku) pa si oglejte zgodovino fotoaparatov Alpha ter spoznajte, s katerimi modeli so bile ustvarjene te izjemne vsebine.   

Za več informacij o vsem, kar je povezano s fotoaparati Alpha, obiščite https://www.sony.co.uk/alphauniverse/.

Revija

Izšla je nova številka

KAPITAL za naročnike

Letno izide 6 številk REVIJE KAPITAL!
Cena posamezne številke je 4,90 eur!

Naročite se na šest številki REVIJE KAPITAL v letu 2023 in 2024 in po plačilu DVOLETNE naročnine 58,50 €, boste BREZPLAČNO prejeli knjigo 50 SLOVENSKIH ZGODB O USPEHU!

RevijaRevijaRevija
PRIJAVA NA E-NOVICE

Vsak teden štiri aktualne novičke, da boste na tekočem.