Uredništvo Revije Kapital
Uredništvo Revije Kapital
Objavljeno 1. 6. 2023

MIKRO+POLO: Vaš partner za laboratorij

image placeholder

MIKRO+POLO 
“Vaš partner za laboratorij” Podjetje Mikro+Polo iz Maribora je največji dobavitelj za laboratorije na slovenskem trgu. So vodilni v celoviti, kupcem prilagojeni ponudbi v lastni spletni trgovini v slovenskem jeziku. Ponudijo laboratorij na ključ – ga zasnujejo, izdelajo, inštalirajo, opremijo z vsemi aparati, priborom in opremo ter potrebnimi kemikalijami in potrošnim materialom.  
Za uspešno povezovanje več kot 17.000 kupcev na eni strani in 3000 dobaviteljev na drugi skrbi več kot 150 zaposlenih. Visoko strokovnost zagotavljajo s 30 univerzitetno izobraženimi prodajnimi predstavniki iz različnih smeri: kemije, biokemije, mikrobiologije, zdravstvene nege, farmacije itd., ki letno opravijo več kot 9000 prodajnih obiskov. Njihov prodajni program obsega več kot 1.000.000 izdelkov.  


Njihovo osnovno poslanstvo je odpraviti kupcu vsak problem, s katerim se sreča v eksperimentalnem okolju laboratorija. S prisotnostjo širokega spektra izdelkov v strokovnem okolju prispevajo v raziskovanje in izobraževanje ter zagotavljajo visok nivo izdelkov in poslovanja, zadovoljstva zaposlenih, predvsem pa njihovih poslovnih partnerjev. 
V štiridesetih letih so zrasli v podjetje, ki se ne ukvarja samo s prodajo, ampak tudi s proizvodnjo, inovacijami in svetovanjem. Kot inovativno razvojno podjetje so razvili lastne blagovne znamke PREGL CHEMICALS, PREGL DIGITAL in LAB INTERIOR. Še posebno so ponosni na lastno blagovno znamko laboratorijskega pohištva LAB INTERIOR, s katerim so opremili že več kot 3000 laboratorijev v Sloveniji in po svetu. V to pohištvo je integriran sistem PREGL DIGITAL, ki omogoča večjo učinkovitost, prihranek časa ter optimiziranje zalog in nabav.  
Če so bili v preteklosti tipičen distributer, so z leti za svoje stranke postali partner, ki zanje išče najboljše rešitve ter jim s tem omogoči nemoteno in na visokih tehnologijah zasnovano delo. Poleg sedeža podjetja v Mariboru imajo tudi predstavništvo v Sarajevu.  

Direktor podjetja Mikro+Polo Marko Podgornik Verdev je novodobni influencer, ki se zaveda, da nas medsebojna raznolikost bogati in nam daje prednost.  


V svoje podjetje vpeljuje inovativne prakse za zadovoljstvo zaposlenih ter s tem postavlja trende. Ključno vlogo pri njegovem uspehu ima iskrenost do sebe in do svojih želja ter strasti. ”Ko sem iskren do sebe in si priznam, kaj me resnično osrečuje, ter pri tem ne ogrožam ali škodujem drugim, lahko sledim svoji lastni poti, kar me vodi k osebnemu in poslovnemu uspehu,” pravi Marko. 
Zanj je največji uspeh prav v tem, da lahko vsak dan pogleda v obraze 170 nasmejanih sodelavcev. To mu daje občutek, da je na pravi poti in da njegovo delo ni le v številkah in dobičku, temveč predvsem v ustvarjanju pozitivnega in srečnega delovnega okolja, v katerem ljudje resnično uživajo, so motivirani, izražajo svoj polni potencial in se vsak dan radi vračajo na delo. 

 

”Vedno lahko dosežemo več, kot mislimo.” Markovo vodilo je: ”Vedno lahko dosežemo več, kot si mislimo.” Verjame, da smo sposobni premikati meje svojih zmogljivosti in doseči rezultate, ki presegajo naša pričakovanja. 
Zanj je posel igra, ki se nikoli ne konča. Gre za stalno iskanje novih izzivov, inovativnih pristopov in vztrajnosti v doseganju ciljev. 
S tem vodilom si prizadeva premikati meje in nenehno raziskovati svoje potenciale ter potenciale svojega podjetja. Sposobnost razmišljanja zunaj ustaljenih okvirjev in širina, ki jo je pridobil z vsemi življenjskimi izkušnjami, sta ključni sestavini, ki ga motivirata in vodita na poslovni poti. 

”Ne bojte se biti drugačni, izstopite iz množice in poiščite svoj edinstveni pristop ter ponudite nekaj posebnega. S tem boste pritegnili pozornost in zgradili prepoznavnost,” dodaja Marko. Drznost in inovativnost bosta omogočili, da bomo izstopali iz povprečja ter ustvarjali trajen vtis na svoje stranke in konkurenco. Zato svetuje, da se mladi podjetniki podajo na pot poslovnih uspehov s pogumom in brez strahu. 
”Pomembno je imeti pogum, da stopimo iz cone udobja. Pregovor pravi, da sreča spremlja pogumne. Svoje sanje si upajte uresničiti ne glede na to, kako zahtevne ali nerealne se zdijo na prvi pogled. Sprejmite tveganje, vztrajajte in se ne ustavite pred ovirami. Prav težke izkušnje in izzivi so tisti, ki nas oblikujejo in nam dajejo priložnost za rast ter osebni in poslovni razvoj.”  
 

”Nasmeh na obrazih 170 sodelavcev mi daje občutek, da sem na pravi poti in da moje delo ni le v številkah in dobičku, temveč predvsem v ustvarjanju pozitivnega in srečnega delovnega okolja …”   

 

Revija

Izšla je nova številka

KAPITAL za naročnike

Letno izide 6 številk REVIJE KAPITAL!
Cena posamezne številke je 4,90 eur!

Naročite se na šest številk REVIJE KAPITAL v letu 2024 in 2025 in po plačilu DVOLETNE naročnine 58,50 €, boste BREZPLAČNO prejeli knjigo 50 SLOVENSKIH ZGODB O USPEHU!

RevijaRevijaRevija
PRIJAVA NA E-NOVICE

Vsak teden štiri aktualne novičke, da boste na tekočem.